Неделя, 22 Септември 2019

Времето

giweather joomla module


Кандидат-кметът Благо Солов: Подавам ръка на хората за по-добро бъдеще

Понеделник, 25 Март 2019 15:07
Благо Солов Благо Солов

ПАЗАРДЖИК. “Честито Благовещение - Денят на благата вест. Избрах моя личен празник, за да заявя пред вас и пред гражданите решението си да се кандидатирам за кмет на общината на предстоящите местни избори. Пазарджик е моят град, тук пораснах, изградих се като човек и личност и предприемач.”

Това каза днес на пресконференция бъдещият кандидат за кметския стол бизнесменът Благо Солов, който е и именик. Номинацията му ще бъде издигната от широка местна коалиция от партии, узрели за промяна без цветове. Г-н Солов подава ръка на всеки човек и вярва, че заедно ще успеят. Защото обича хората. Не приема младите да напускат родния си град и да си търсят късмета в чужбина. Стотици работници пътували до Пловдив и други градове да изкарват прехраната си. Благо Солов е убеден, че изход от нелицеприятната ситуация има.

“Градът ни има потенциал да осигури препитание на жителите си с привличане на инвеститори и разкриване на нови работни места. Като бизнесмен мога да помогна това да се случи, но ще е трудно заради продадени общински имоти, необходими за инвестиции. Нужно е по-разумно управление на общината и разпределяне на бюджетните средства. Има възможности да променим града ни към по-доброто, което предстои. Улиците отново да се изпълнят с хора, а те да имат сигурност и бъдеще.”

Благо Солов призна, че в живота си е имал трудности и провали, но не е спирал да върви напред. След неуспеха си на миналите кметски избори е спечелил повече знания, умения, нови приятели и съмишленици. Сега е по-подготвен и уверен в себе си, че може със силата на обикновените хора да промени живота в града. Макар че ще се изправи срещу добре смазана машина за провеждане на избори. Ще бъде трудно, но невъзможни неща няма, щом Пазарджик ще стане по-добро място за живеене и правене на бизнес.

Кандидат-кметът Солов пожела здраве на кмета Тодор Попов и благи вести на присъстващите. На въпроса има ли задължения към общината, отговори така:

“Участвам в 12 фирми с различен капитал. Миналата година от 100 хиляди лева задължения към общинската хазна върнахме близо 80 хиляди. Финансови задължения има и сега, както при всяка фирма. Това в бизнеса е нормално. По-важното е, че най-доброто предстои.”

Кандидат-кметът Солов почерпи богато за имения си ден.

Пенка МИХАЙЛОВА