Събота, 24 Август 2019

Времето

giweather joomla module


Започна ученическото състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации"

Сряда, 24 Април 2019 14:53

ПАЗАРДЖИК. Заместник областният управител Йордан Кожухаров откри 17-то областно ученическо състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации". Събитието се провежда в парк "Острова" в областния град и в него участват 12 отбора - ученици от 6 и 7 клас , победители в общинските състезания.

"Участието и подготовката за това състезание е изключително важно за всички вас, младите хора на България. Пожелавам Ви да бъдете смели, отговорни и нека най-добрите победят", каза в приветствието си Йордан Кожухаров и благодари на институциите, които всяка година организират спортната проява - РУО, РДПБЗН и ОС БЧК Пазарджик.

В хода на състезанието учениците ще демонстрират умения и реакции за действие в обособени центрове за земетресения, производствени аварии, индивидуални средства за защита, оказване на първа долекарска помощ на пострадали при бедствия, наводнения и гасене на пожари.

Състезанието се провежда под патронажа на областния управител Стефан Мирев. Наградният фонд е осигурен от Областнат администрация и РДПБЗН - Пазарджик. Отборът победител ще представи област Пазарджик на Националното състезание.

(Зн)