Събота, 24 Август 2019

Времето

giweather joomla module


Два класа получиха приза „Клас на месеца”

Четвъртък, 25 Април 2019 11:22

Акция за болно дете и Книжка на приятелството ги откроиха сред останалите претенденти

Два класа получиха приз в конкурса „Клас на месеца” под мотото „Бъди отговорен - бъди в час”, обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните (МКБППМН) към Община Пазарджик. Победителите са в две възрастови категории. В начален етап се открои номинацията на I „в” клас от НУ „Васил Левски с класен ръководител Марияна Вълнарова. А в гимназиалния етап победители са ученици от VIII „б” клас от Спортното училище с класен ръководител Пенка Драганова.

Първокласниците впечатлиха журито с многобройните си инициативи, една от които е собственоръчно изработената от тях „Книжка на приятелството”. Всеки ден от седмицата при тях е посветен на добрите взаимоотношения. Понеделник е ден на усмивката, вторник - на целувката, сряда - на прегръдката, четвъртък - на добрите дела, петък - на обичта, а събота и неделя - дни на семейството.

Момичетата и момчетата от Спортното училище заслужиха вниманието на комисията не само заради отличните си спортни постижения и успех в клас, а и заради добрите си сърца. За да помогнат на болно дете - Алекс Дачева, те предали вторични суровини и събрали сумата от 200 лева. При спортистите контузиите не са рядкост, поради това няколко ученици отсъствали от училище в продължение на два-три месеца. Теди Костуркова и Георги Купенов не изостанали с уроците благодарение на съучениците си, които се редували да им помагат за уроците и домашните. За да присъства на Коледното тържество например Теди Костуркова, която била с гипсиран крак, била пренесена на ръце от нейните съотборници.

Наградата - плакет „Клас на месеца” и грамота, беше връчена от Диляна Матакиева, главен експерт в дирекция „Образование и култура” в Община Пазарджик.

Класовете, номинирани в конкурса „Клас на месеца”, получиха грамота за участие. Голямата награда - еднодневна екскурзия в страната и призът „Клас на годината”, ще бъдат присъдени в края на учебната година.

(Зн)