Събота, 24 Август 2019

Времето

giweather joomla module


Тубдиспансерът с нов шеф

Четвъртък, 25 Април 2019 11:46
Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания

ПАЗАРДЖИК. Д-р Румен Аврамов е новият управител на “Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания - Пазарджик” ЕООД.

На вчерашната сесия старейшините упълномощиха кмета Тодор Попов да сключи договор с д-р Румен Аврамов да управлява болницата.

До сключването на договора се стигна след проведения конкурс, в който участва и д-р Костадинка Сотирова. Победител е д-р Румен Аврамов.

Нарочна комисия оцени представянето на д-р Румен Аврамов с отличен 5.83, а на д-р Костадинка Сотирова - с много добър 5.34. Двамата кандидати преминаха през три етапа на препитване - по документи, представяне на програма за развитие дейността на Тубдиспансера и събеседване. Крайните оценки са средноаритметичните резултати от трите етапа на конкурса.

Д-р Румен Аврамов ще заеме мястото на д-р Никола Пенчев, чийто договор изтече в края на миналата година. За постигнати добри резултати в управлението на болницата, съветниците решиха да наградят д-р Никола Пенчев с една работна заплата в размер на 70 процента от брутното месечно възнаграждение на кмета Тодор Попов, което е 2530 лева. Болницата приключи финансовата 2018-а година с печалба от един милион и 104 хиляди лева.

Пенка МИХАЙЛОВА