Събота, 24 Август 2019

Времето

giweather joomla module


Червенокръстци боядисваха и подариха яйца

Четвъртък, 25 Април 2019 12:23

ПАЗАРДЖИК. Вчера, на Велики четвъртък от 10:00 часа на площад „ Съединение “, доброволци от Българския младежки Червен кръст, заедно с децата от Центъра за настаняване от семеен тип, проведоха традиционното вече масово боядисване на яйца. В инициативата се включиха граждани и гости на града.

Яйцата са дарение от общинските червенокръстки дружества в 14 села. Яйца дариха и детските градини „ Радост“, „ Снежанка“, „Пролет“ и „Върбица“ .Фирма „МЕТМА” ООД дариха 180 яйца, боя и стикери за украса. В ,детските градини “Пролет”, „Юри Гагарин” и „Слънчо“ свариха и боядисаха част от дарените яйца. Събрани бяха общо 1500 яйца.

Козунаци дариха фирмите - ЕТ „2М - Нонов и синове” ООД (72 броя), „ЛЪКИ ФУУДС ” ООД (48), ЕТ „ ПЕ-НИ-ЕЛ- Е. Стоилова ” (40) и МИО ЕООД (70). Дарените козунаци за празника са 230.

Младежите доброволци от БМЧК - Пазарджик занесоха сладки и козунаци за нуждаещите се.

Събраните дарения са дадени на дома за стари хора „Гаврил Кръстевич” в Пазарджик, дома за стари хора в Главиница, на възрастните ползватели в обществената трапезария за социално слаби възрастни хора към ОС на БЧК - Пазарджик, самотно живеещите възрастни, обгрижвани по домовете по програма „Бюро за предоставяне на домашни помощници и социални асистенти” към ОС на БЧК, децата от Центъра за настаняване от семеен тип и Центъра за работа с деца на улицата в село Алеко Константиново, на сираци и нуждаещи се наши съграждани.    

(Зн)