Вторник, 23 Юли 2019

Времето

giweather joomla module


Васил Найденов, Мария Илиева и Боро Първи пеят на Празника на града

Понеделник, 13 Май 2019 15:47

Юбилейна изложба на скулптора Величко Минеков ще бъде открита на 21 май - Празника на Пазарджик. Почетният гражданин на града ще представи своята изложба в Художествена галерия „Станислав Доспевски” в 18,30 часа.

Традиционно празникът ще започне с тържествена литургия в църквата „Св.Св. Константин и Елена”, за която е поканен пловдивският митрополит Николай. Тържествената церемония по вдигане флага на Пазарджик ще започне от 11 часа на площад „Константин Величков”. Кметът на общината Тодор Попов ще поздрави жителите и гостите на града, след което ще се срещне с децата, родени в празничния ден през последните 18 години. Традицията да се припознава първото родено в празничния ден за Дете на Пазарджик, датира от 1987 година, когато първа в болницата проплаква Ива Сиракова.

Програмата предвижда детски пленери по рисуване, обеден концерт с участието на хорови състави. На централната сцена ще се представят танцовите и балетните школи от града.

От 19 часа в парк-остров „Свобода” ще бъде самостоятелният концерт на оркестър „Орфей” с ръководител Георги Янев.

Васил Найденов, Мария Илиева и Боро Първи ще са участниците във вечерния концерт на Тортата. Той ще започне в 20 часа с изпълнения на Надежда Александрова - талантливото момиче от Пазарджик, което участва в Гласът на България.

(Зн)