Вторник, 23 Юли 2019

Времето

giweather joomla module


Детска сцена на „Пазарджик мези”

Понеделник, 13 Май 2019 15:54

На нея малчуганите ще се учат да свирят на музикални инструменти, ще участват в караоке и дискотека

Фондация „Георги Енчев”, в партньорство с Община Пазарджик, организира за трета поредна година фестивала на балканската култура и кулинария „Пазарджик мези”. Той ще се проведе от 16 до 19 май на Острова. Целта е хора от различни поколения и социални групи да се забавляват и спортуват в непринудена паркова обстановка и с много културно-развлекателни атракциони.

Програмата е комбинация от големи музикални концерти, спортни и кулинарни събития, мини лунапарк, детски атракциони, турнири и състезания, улични уроци по български фолклор, в комбинация с типичните за фестивала кулинарни изложители от балканските държави и техните македонски наденици, сръбски плескавици, турски баклави и други вкусотии.

Нов акцент тази година е втората детска сцена, на която всеки ден малките посетители ще се учат да свирят на музикални инструменти, ще участват в караоке конкурси и детска дискотека, в която аниматори ще се грижат за тях.

За децата ще има още спортни игри, конкурси за най-добра рисунка, пиратско приключение „На лов за съкровища”, час по родолюбие с награди.

За възрастните са предвидени слепи дегустации, томболи с изненади, музикална програма. Вечерните концерти ще бъдат на ниво. През първата вечер ще се изявяват Монти - Ice Cream & Petya Alexa и Тита, през втората - Виво Монтана и Бобан Здравкович, през третата - Люси и Годжи, през четвъртата - Milenium Band и Кеба. Започват в 20.15 часа.

На 17 и 18 май, в 12.30 часа, Ивелина Колева ще изнесе фолклорен концерт.

Всеки ден ще има и турнири по белот, табла, люти чушки и надяждане с кебапчета.

Като цяло първият фестивален ден ще е посветен на хип-хопа, вторият и третият ще са балкански дни, а последният ще е сръбски ден.

- Купонът и тази година е гарантиран. Фестивалът се харесва на нашите съграждани и трябва да отговаряме на очакванията им - коментира кметът Тодор Попов.

Софи ПЕТРОВА