Вторник, 23 Юли 2019

Времето

giweather joomla module


Празникът на града - без почетен гражданин

Вторник, 14 Май 2019 14:31
Временната комисия каза тежката си дума за номинираните за заслуги към града Временната комисия каза тежката си дума за номинираните за заслуги към града

ПАЗАРДЖИК. В сградата на общината, в присъствието на журналисти, бяха обсъдени кандидатурите на Костадин Абаджиев за “Почетен гражданин на Пазарджик” и на д-р Никола Пенчев за присъждане на наградата “Почетен знак на община Пазарджик”.

Застъпникът на Костадин Абаджиев - Константин Пейчиновски, бивш член на Клуба на авиомоделистите в Пазарджик, изтъкна заслугите на световния шампион по авиомоделизъм и застана зад предложението на Българската федерация по авиомоделизъм - Костадин Абаджиев да е тазгодишният носител на званието “Почетен гражданин на Пазарджик”.

Съветникът Тодор Тодоров предложи волейболният отбор “Хебър” да получи грамота за завоюваните успехи. Идентично предложение за футболния отбор “Хебър” постъпи от колегата му Найден Шопов.

След разискванията, председателят на временната комисия Хари Харалампиев подложи на гласуване номинираните за високите отличия.

Костадин Абаджиев, предложен за “Почетен гражданин на Пазарджик”, получи само един глас и отпадна. На него ще му бъде присъдена наградата “Почетен знак на Община Пазарджик”.

Почетен знак на общината ще получи и д-р Никола Пенчев.

Треньорите на двата клуба - волейболният “Хебър” и футболният “Хебър”, ще получат Почетна грамота на Община Пазарджик.

Предложенията на комисията ще влязат в пленарната зала на Общинския съвет за вземане на решения.

Отличията ще бъдат връчени на 20 май - на тържествената сесия на Общинския съвет, посветена на Празника на града.

Пенка МИХАЙЛОВА