Събота, 24 Август 2019

Времето

giweather joomla module


Нашите мажоретки грабнаха девет златни, три сребърни медала и приз “Слънчева Бесапара”

Понеделник, 10 Юни 2019 17:19

ПАЗАРДЖИК. На 7 и 8 юни областният център бе домакин на Деветия фестивал на мажоретните състави "Слънчева Бесапара", организиран от Община Пазарджик и Общинския детски комплекс под патронажа на кмета Тодор Попов и с финансовата подкрепа на общината.

Участваха  мажоретки от 8 града, разпределени в четири възрастови групи. Те се състезаваха в три категории: марш-парад 100 метра с батон, композиция с батон и композиция с пом-пони на сцена. Пазарджишкият мажоретен състав „Мистерия” при Общинския детски комплекс с треньор Вергиния Нешева участва с композиции във всички възрастови групи с над 110 деца. През първия ден мажоретките дефилираха по булевард „България“, изпълнявайки парадни композиции. Атрактивното шествие завърши пред сградата на Община Пазарджик, където се състоя официалното откриване на фестивала. Кметът на общината Тодор Попов приветства участниците, гостите и гражданите на Пазарджик и пожела успех на всички мажоретки. Близо 4 часа продължи надпреварата на следващия ден от състезанието в спортна зала „Васил Левски“, където мажоретните състави се състезаваха с композиции на сцена, с батон и пом-пон.

 Освен за първо, второ и трето място, мажоретните състави се бореха и за специалните награди за най-чаровна мажоретка. оригинална хореография, специалната награда на Общинския детски комплекс и най-голямата награда - Приз "Слънчева Бесапара’".

На деветия фестивал на мажоретните състави "Слънчева Бесапара" пазарджишките мистерии участваха с 12 композиции и спечелиха 9 златни и 3 сребърни медала. От специалните награди треньорката Вергиния Нешева отново получи отличие за най-оригинална хореография за композиция с пом-пони. И тази година най-голямата награда - Приз „Слънчева Бесапара“, остана в нашия град - тя бе присъдена за пети пореден път на мажоретния състав „Мистерия“.

Мотивацията, желанието и талантаът на пазарджишките мистерии са на много високо ниво. Не се съмняваме, че ще продължават да ни радват с успехите си и занапред. Само след броени дни момичетата заминават за Република Хърватска, където ще премерят сили с най-силните отбори в Европа. Мажоретките от „Мистерия“ и техните родители искрено благодарят на кмета Тодор Попов за финансовата подкрепа, благодарение на която ще се осъществи участието им в това голямо и престижно състезание.

(Зн)