Top Panel
Вторник, 22 Октомври 2019


Времето

giweather joomla module

Областният управител Стефан Мирев се срещна с ръководството на МРРБ за ремонта на пътя за Нова Махала и Фотиново

Вторник, 11 Юни 2019 16:48

ПАЗАРДЖИК.-След проведената среща в община Батак миналата седмица, днес Областният управител Стефан Мирев разговаря отново с представители на протестиращите за ремонта на републиканската отсечка, с кметовете на селата Нова Махала и Фотиново Ерхан Саатчъ и Димитрийка Миховска, с кмета на Батак Петър Паунов. На срещата в Областната администрация присъстваха народните представители Десислава Костадинова, Надя Клисурска и Сергей Кичиков, директорът на Областното пътно управление инж. Мая Шимбова.

Жителите на Нова Махала настояват да бъде извършен спешен ремонт на републикански път III - 379 от разклона за с. Нова Махала до местността Вълча поляна с обща дължина 10 км. Пътят се ползва и от живеещите в съседното село Фотиново. В знак на протест недоволните жители блокираха вече два пъти шосето от Пещера за Батак.

„Сезирал съм АПИ за лошото състояние на пътната отсечка в края на миналата година. Около 7 млн. лв. са необходими за цялостен ремонт на пътя, който не е включен в ремонтната програма на Агенцията за тази година“, каза областния управител по време на срещата. Стефан Мирев и народните представители приеха мотивите на протестиращите, че частично извършените наскоро ремонти и изкърпвания не решават въпроса, защото пътят е в изключително тежко състояние, без маркировка и мантинели. В същото време е подложен на ежедневна експлоатация и от тежкотоварни камиони и техника, тъй като въпросният път обслужва четири горски стопанства в Родопската част на областта.

Всички участници в срещата приеха предложението на Областния управител да се проведе среща с ръководството на МРРБ и председателя на управителния съвет на АПИ. В срещата ще участват народните представители от област Пазарджик, кметовете на Батак, Нова Махала и Фотиново.

Един от обсъжданите варианти, който ще бъде коментиран на срещата с ръководството на АПИ и МРРБ, е да се започне проектиране на пътната отсечка и тя да бъде планирана за ремонт като част от цялостното обновяване на републиканския път Пещера - Батак.

(Зн)