Неделя, 25 Август 2019

Времето

giweather joomla module


Престижни национални награди за СУ “Георги Бенковски”

Сряда, 12 Юни 2019 15:02

ПАЗАРДЖИК. Тази година Световната организация Джуниър Ачийвмънт чества своя 100-годишен юбилей и по този повод обяви конкурс “Предприемчиво и иновативно училище” на Република България за учебната 2018-2019 година.

Училищата се състезаваха в 3 категории: Предприемчиво училище“ на Република България за 2018-2019-а, Устойчиво предприемаческо образование и Училище на 21. век.

Училището участва  две категории и спечели две награди - “Най-активен и устойчив партньор на Джуниър Ачийвмънт България в предприемаческото образование в Република България и титлата Училище на 21.век. Училището получи специалния знак на Джуниър Ачийвмънт България -паспорт „Училище на 21.век“. Тази награда дава възможност да използва логото Future Class Pass, да представя постигнатите високи резултати в предприемаческото образование и неговото съответствие със стандартите за качество на световно утвърдената образователна мрежа на Джуниър Ачийвмънт.

Наградите бяха връчени на церемонията по награждаване на Младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди“. С награда се прибра и Учебната компания на училището, която участва в състезанието на Учебните компании „Изгряващи звезди“. От 33 финалисти компанията „Light“ се класира на осмо място.

От 11 години СУ„Георги Бенковски“ работи по програмите на JABulgaria. За постигнати високи резултати в обучението по предприемачество училището е награждавано през 2016-а с плакет за най-активно училище в рамките на Световната седмица на парите 14.03.-20.03.2016-а и след една година - с наградата „Предприемаческо училище на България за 2017-а“.

Натрупаният опит, работата в екип, вярата в младите хора, партньорството с родителите и всички отговорни институции, осигуриха през изминалите 11 успешни учебни години условия за високо качество на образованието в СУ “Георги Бенковски”.

 (Зн)