Сряда, 21 Август 2019

Времето

giweather joomla module


Бум на издадените лични карти, паспорти и шофьорски книжки

Четвъртък, 08 Август 2019 17:25

С голяма натовареност работят служителите от сектор „Български документи за самоличност” в Областната дирекция на МВР-Пазарджик, сектор „Пътна полиция” и районните управления в региона. През месец юли тази година са издадени 2474 броя лични карти / с 841 повече от месец юни/, 2813 паспорта / с 860 повече от месец юни/ и 1226 свидетелства за управление на МПС / с 298 повече в сравнение с месец юни/.

Тази по-голяма натовареност е обусловена от летния сезон, през който голяма част от гражданите, които живеят и работят зад граница се прибират и използват възможността да подменят документите си за самоличност. Успоредно с това са и жителите от областта, чиито документи са с изтичаща валидност пред тази година.

Създадена е необходимата организация за ефективното обслужване на всички граждани на гишетата в сектор „БДС” в областната дирекция, в сектор „Пътна полиция” и районните управления във Велинград, Септември, Пещера и Панагюрище.

За тяхно улеснение от полицията апелират апелират да подготвят предварително необходимите документи съпътстващи издаването на нов документ за самоличност, като това касае особено децата.

(Зн)