Сряда, 21 Август 2019

Времето

giweather joomla module


Влакът-графит идва в Пазарджик в 15,24 часа

Вторник, 13 Август 2019 08:18

Ако няма закъснение, влакът, теглен от изрисувания с графити локомотив трябва да пристигне точно в 15,24 часа жп гарата в Пазарджик. Днес от 13,20 часа от Централна гара София ще замине уникален по рода си изцяло изрисуван локомотив, дело на известния художник на графити Станислав Трифонов. Той е познат на поколения под артистичния псевдоним “Nasimo”. Художествената трансформация на локомотива е единствена по рода си, като в изображенията е направена препратка към няколко основни национални символа. Локомотивът ще бъде композиран на първи коловоз още в 11:30 ч., за да могат желаещите да го разгледат и да се снимат с него.

Станислав Трифонов е приет за един от пионерите на източно-европейската графити и стрийт арт култура, както и един от най-популярните по света съвременни български художници. Във своето изкуство той успява да постига впечатляваща симбиоза между класическото рисуване и съвременните графити, като платната му често са фасадите на цели сгради. Насимо е светъл пример за роден артист, който въпреки неблагоприятните условия за развитие на талант от неговия ранг, той продължава да живее и твори в България, постигайки впечатляващи резултати, дори за световната художествена сцена.

Машината ще пътува за първи път с бързия влак № 8613 от София за Бургас, след което ще бъде включвана в съставите на различни композиции, които пътуват в страната. Проектът е иновативна идея с послание към графит артистите, че контролираното рисуване може да има красив краен резултат.

(Зн)