Неделя, 22 Септември 2019

Времето

giweather joomla module


Собственик на кафе-библиотека в Лондон и известен художник рисуват с деца

Вторник, 10 Септември 2019 08:47
Илиян Кузманов вече видя с очите си уменията на малките художници Илиян Кузманов вече видя с очите си уменията на малките художници

ПАЗАРДЖИК. Деца от читалище „Пробуда“ в ромския квартал „Изток” днес ще рисуват с художника Васил Петров и със собственика на едно от най-известните кафенета в Лондон Илиян Кузманов. Акцията е в подкрепа на читалищен клуб по изобразително изкуство „Дъга". Ателието започва от 10.30 часа днес в откритото пространство за културен обмен "Езо лигенция" (на улица "Пейо Яворов" №6 - срещу Инспектората по образование) със съдействието на неговия собственик Илиян Кузманов и с подкрепата на Община Пазарджик. Илиян Кузманов ще рамкира детските рисунки, които ще могат да бъдат закупени. Средствата от тях, както и от книги, на специално организиран базар, ще подпомогнат читалищния клуб в реализиране на различни дейности в посока социализиране на децата.

Официалното откриване но новото арт пространство „Езо лигенция“ е от 17.30 часа, съвместно със Съюза на писателите и председателя му Тодор Каракашев.

Илиян Кузманов има опит подобен опит от Лондон, където е държал кафе библиотека "Езо" , което се определя от най-големия културен портал в Англия "Лондонист" за най-добро кафе в Англия и едно от малкото останали с душа. Визията на проекта, обърната към хора с неравностойно положение, и същевременно предоставяща свободен достъп до библиотека, пиано, работа с местната общност във формата на различни безплатни курсове и място да продават своите ръчно изработени продукти, се пренася и в Пазарджик с „Езо лигенция“.

(Зн)