Неделя, 22 Септември 2019

Времето

giweather joomla module


Признателност от кмета Тодор Попов за Дарина и Алиса

Вторник, 10 Септември 2019 16:47

ПАЗАРДЖИК. Грамоти за признателност получиха днес от кмета Тодор Попов две млади момичета, инициирали доброволна кампания за почистване на замърсени места в нашия град. Дори сега те идват от сутрешна акция. Това са Дарина Гъркова и Алиса Дерменджийска от езиковата гимназия "Бертолт Брехт".

Както "Знаме" писа, през последния месец те, заедно със свои приятели, положиха усилия за това градът ни да бъде още “По-чист, по- зелен и цветен”.

- Както много пъти съм казвал, "мундарлъкът" за мен е най-неприятното нещо - подчерта кметът. - Когато не пазиш средата около себе си, означава, че у теб няма съпричастност, нито отношение към мястото, където живееш. Не може да искаме вкъщи да ни е чисто, но щом излезем навън, да хвърляме, където сварим.

Ето защо тези две момичета ме впечатлиха толкова силно. Настоях да ги поканим, за да изразим своето уважението и да им благодарим за това, че по собствена инициатива са подели подобна кампания. Имат пълната ми подкрепа занапред. Още повече, че едва ли винаги са срещали разбиране. Когато някой се захване с нещо подобно, обикновено получава от останалите лека насмешка. Искам обаче вие да имате самочувствието, че трудът ви е оценен и правите нещо важно и полезно за всички нас.

Чистотата трябва да е цел на всеки. Който не си почиства, ще бъде санкциониран - категоричен е Тодор Попов.

Мария ДЪБОВА