Неделя, 22 Септември 2019

Времето

giweather joomla module


Да почистим заедно!

Сряда, 11 Септември 2019 14:12

ПАЗАРДЖИК. Доброволците, които имат желание да се включат в кампанията “Да изчистим България заедно” на 14 септември, ще получат чували и ръкавици в стая 709, ет.7 в сградата на община Пазарджик.  Местата за почистване на 14 септември са районът около мост „Атлантик” и парк „Писковец”.

14 септември, събота, е иСветовен ден за почистване.

Гражданите могат да започнат участието си в кампанията, като почистят около домовете си, междублокови пространства, зони за спорт и отдих, разположени близо до населените места - спортни площадки, стадиони. Всички желаещи могат да се погрижат за местата, на които играят децата ни - детските площадки. Целта е да бъдат мотивирани младите семейства да възпитат у малките българи грижа за местата, които обичат и искат да живеят на по-чисто място.

Събраните отпадъци ще бъдат вдигнати от почистващите фирми, но за това е необходимо да бъде подадена заявка при експертите на община Пазарджик (034 402 230 или 034 402 213) до 13 септември, петък.

Емблематичната кампания отрежда на България водещо място сред страните с най-добри доброволчески практики в грижата за околната среда.

(Зн)