Вторник, 23 Юли 2019

Времето

giweather joomla module


Славчо Велков излезе от парламента, Вергиев от Септември влиза

Четвъртък, 14 Март 2019 10:44

 Парламентът прекрати пълномощията на пазарджишкия депутат Славчо Велков от парламентарната група на „БСП за България“.  Оставката на народния представител от Велинград влезе изненадващо като извънредна точка в дневния ред на депутатите и бе одобрена от мнозинството. Председателката на Народното събрание Цвета Караянчева обяви, че оставката на Славчо Велков е депозирана на 13 март, а като мотиви той посочва усложнено здравословно състояние и необходимост от продължително лечение и възстановяване. Велков беше народен представител от 13 избирателен район – Пазарджик. На негово място в парламента би трябвало да влезе следващият в листата, а това е Гурко Митев, но вместо него ще влезе Георги Вергиев, тъй като той е с повече преференции, макар да е 18-ти в листата.

В началото на февруари т.г. Велков претърпя успешна операция на щитовидната жлеза във Военно-медицинска академия. Хирургическата интервенция бе извършена от началника на ВМА бригаден генерал, проф. д.м.н. Венцислав Мутафчийски и ръководения от него екип.

"За" предложението гласуваха 132 народни представители, "против" - 6 и "въздържали се" 1, с което то бе прието.

Славчо Велков бе водач на листата на ПГ на "БСП за България" в 13-ти МИР - Пазарджик на парламентарните избори през 2017 г. Той е роден през 1950 година във Велинград. Завършил е ВВУ "В. Левски" във Велико Търново и Академия "Г. С. Раковски" с отличие. Работил е в Западна Африка и Близкия Изток. Специалист в борбата срещу тероризма.

(Зн)