Събота, 20 Юли 2019

Времето

giweather joomla module


Най-добрите курцхаари идват при нас

Събота, 23 Март 2019 06:54
Курцхаарът Атис на Тошко от Добровница вече е печелил награди от престижни изложби Курцхаарът Атис на Тошко от Добровница вече е печелил награди от престижни изложби

ДОБРОВНИЦА-ЧЕРНОГОРОВО. В събота и неделя в двете села ще са обособени полета за работни изпитания за пригодност на кучета от породата курцхаар. Националният клуб „Курцхаар” организира проявата, която ще е придружена с екстериорна изложба, а домакин е ловно-рибарското сдружение „Сокол 1893”. Пред вестника шефът на киноложката секция в сдружението Цветан Цветанов поясни, че се очакват около 30 участници от цялата страна.

Екстериорната изложба ще е от 15 часа днес в Добровница.

Организаторите са осигурили и награден фонд за призьорите.

Междувременно от пазарджишкото ловно-рибарско сдружение поставиха началото на традиционната зарибителна кампания на стопанисваните от тях водоеми Звъничево лейк и Динката. Похвалното е, че за Динката група ентусиасти са събрали лични средства и след 20 години там отново има зарибяване. Само във водите край Динката са пуснати 160 кг шаранчета и над 200 кг малки амурчета, като идеята на доброволците е да превърнат мястото в райски кът за отдих. Съвсем скоро те ще го облагородят и почистят.

(Зн)