Събота, 24 Август 2019

Времето

giweather joomla module


Съдът окончателно оправда Кърджийска за клевета срещу кмета Рачев

Понеделник, 10 Юни 2019 15:59
Иванка Кърджийска Иванка Кърджийска

СЕПТЕМВРИ. Тричленен състав на Окръжния съд окончателно оправда Иванка Кърджийска, председателката на гражданско сдружение „Загорово”, по делото, заведено срещу нея от кмета на Септември Марин Рачев. Магистратите отмениха административната глоба от 1200 лева на първа инстанция, с която Иванка Кърджийска бе призната за виновна, че на 9 септември 2017 г. пред сградата на община Септември е разгласила позорни обстоятелства за Рачев в качеството му на кмет на община Септември.

Да припомним, че в тъжбата си градоначалникът настоява, че е оклеветен от Кърджийска, която показа пред камерите на бТВ четири криминални регистрации и заяви, че Рачев е криминално проявен.

Линията на защитата настояваше, че липсва съставомерност на деянието, а Кърджийска е действала като журналист, след като е намерила отпечатаните регистрации, пъхнати под вратата на редакцията на вестник „Загорово”. Съдебно-техническа експертиза установи, че записът не е манипулиран, а пред тв камерите ответничката държи наистина листове, удостоверяващи криминални регистрации.

„Г-жа Кърджийска не е извършила приписваното й деяние от субективна страна, вярвала е, че разполага наистина с криминални регистрации, а не е искала да наклевети кмета на Септември”, заяви по този повод адвокат Иво Лулчев.

(Зн)