Събота, 24 Август 2019

Времето

giweather joomla module


На среща при кмета ген. Матеев пое ангажимент за график на полигона в Црънча

Понеделник, 10 Юни 2019 16:59

ПАЗАРДЖИК. Ангажимент за подобряване на информираността относно графика за работа на полигона в Црънча пое бригаден генерал Явор Матеев - командир на „Силите за Специални операции”.

Провелата се днес в Община Пазарджик среща беше инициирана от кмета Тодор Попов и на нея присъстваха представители на „Силите за Специални операции” – Пловдив: подполк. Емил Пандов - началник отделение „Административно”, капитан Тодорка Георгиева - юрисконсулт, старшина Недялко Андреев - СУЦ Црънча, кметовете на Дебращица и Црънча, представители на Обществения съвет за развитие на Црънча и Фондация „Бъдеще за дневна Царина”.

По настояване на Тодор Попов, ген. Матеев се ангажира да бъде осигурена на местната общност по-голяма яснота за интензитета на взривяванията, концентрация на взривовете в определен период и по-голям период на почивка, както и график, съобразен с часовете за почивка и почивните дни. Като втора стъпка кметът определи поставянето на въпроса пред Министерството на отбраната за съществуването на полигона в този му вид и на това място.

В отговор на исканията на Обществения съвет за създаване на пътна карта и поетапно извеждане на стрелковата дейност, генерал Матеев се съгласи да бъде формирана контактна група за обсъждане на полезни инициативи в интерес и на двете страни, както и подобряване на военно-гражданското сътрудничество в района.

(Зн)