Събота, 24 Август 2019

Времето

giweather joomla module


Пуснаха пробно водата в Стрелча, но не е за пиене

Сряда, 12 Юни 2019 09:47

СТРЕЛЧА. В общинския център започна поетапно пускане на вода към домакинствата. Тя обаче е само за миене и пускането е пробно.

Както „Знаме” писа, в общината беше обявено  бедствено положение в понеделник сутринта заради липсата на водоснабдяване от няколко дни.

От тази сутрин водоподаване има към всички квартали, но водата е с лошо качество и може да се ползва само за санитарно-хигиенни нужди. Продължава разчистването на зоната за водохващане, която беше силно компрометирана от дъждовете .

Енергийният регулатор ще иска обяснение за водата в Стрелча, заявиха от ДКЕВР. Оттам започват проверка за изясняване на обстоятелствата по случая на базата на публикациите в пресата. С писмо на председателя на комисията до управителя на „Водоснабдяване и Канализация-С“ ЕООД-Стрелча регулаторът изисква в 3-дневен срок дружеството да представи становище по изнесените в публикациите проблеми. ВиК операторът трябва да изготви писмен доклад за населените места и броя на жителите, засегнати от нарушеното водоснабдяване, експлоатационното състояние на поддържаните ВиК активи, компрометираните водоизточници, както и за броя и резултатите от взетите проби за качество на питейната вода от момента на възникване на проблема. Дружеството следва да информира подробно и за установените причини, довели до рязко влошаване на качеството на предоставяната водоснабдителна услуга, настояват от КЕВР.

(Зн)