Неделя, 25 Август 2019

Времето

giweather joomla module


Експерти на МЗХГ и ДФЗ провериха къща за гости "Нова Аква"

Сряда, 12 Юни 2019 17:22

Още четири проектни предложения провериха днес експерти на Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХ) и Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ). Три от проверките за съответствие на подадените проекти и инвестиционните намерения на кандидатите бяха извършени на територията на МИГ „Чирпан“ и една на МИГ " Белово, Септември, Велинград".

В късния следобед инспектираха проектното предложение за закупуване на оборудване и обзавеждане на къща за гости "Нова Аква", местност Вельовица, Велинград, подадено чрез МИГ " Белово, Септември, Велинград". Кандидатът иска да закупи активи за оборудване и обзавеждане на стойност 41 640 лв.

При проверката бе установено, че къщата за гости е на много ранен етап от завършването си и към момента няма как да бъде стартиран проектът за обзавеждането й. В момента къщата за гости се изгражда със собствените средства, а оборудването ще бъде финансирано чрез проектното предложение, в случай че то бъде одобрено.

Резултатите от днешни проверките ще бъдат предадени с доклад на Държавен фонд „Земеделие“, който ще разгледа проектните предложения за допустимост и одобрение.

Предстои да бъдат проверени още 3 от общо 14 проекта, кандидатствали за развитие на туристически дейности. Поредността им се определя от медиите. Проверките и резултатите от тях се излъчват на живо във фейсбук страницата на министър Танева и могат да бъдат гледани тук: https://www.facebook.com/desitanevagerb/.

(Зн)