Събота, 24 Август 2019

Времето

giweather joomla module


Юнски празници на изкуствата в Панагюрище

Четвъртък, 13 Юни 2019 11:31

За осма поредна година Община Панагюрище организира Юнски празници на изкуствата „Вдъхновение, настроение, красота“, които се провеждат от 12 до 21 юни. Програмата  включва богато жанрово разнообразие, така че всеки да може да открие най-близкото до сърцето си проявление на изкуството и да му се наслади докрай.

 

Юнските празници започнаха на 12 юни на площад „20-ти април“, където Хилда Казасян ще стартира своето национално турне „Да послушаме кино”.
Прозвуча най-популярната българска филмова музика с нови, направени за този концерт аранжименти от музикантите Христо Йоцов и Живко Петров.
Специални гости бяха Теодосий Спасов и Васил Петров.

 

На 13 юни, от 17:30 часа, в Историческия музей ще бъде открита изложбата „Живопис” на доц. д-р Ралица Мирчева – преподавател от Нов български университет. Ще видите творби от живописта и рисунката, с разнообразни търсения и експерименти в етюда, натюрморта и пейзажа.

 

Годишният концерт на възпитаниците на ЦПЛР-Панагюрище, озаглавен „С усмивка под дъгата“ ще се състои на 13 юни, от 18:00 часа, в голямата зала на Театър Дом-паметник. Талантливите деца и младежи от Панагюрище ще представят един необятен полет към изкуството. В концерта ще участват ВГ “Звънче“ с музикален ръководител Стефка Стефанова, школата “Поп и джаз Пеене“ с ръководител Нона Немигенчева, Пепа Филина и Величка Маслева, МС „Елинор“, МС „Бейби Елинор“ и ТС „Панагюрско съкровище“ с хореограф Елеонора Найденова, литературен клуб с ръководител-Петя Сеферинкина и клуб „Репортер“ с ръководител Мария Куртакова.

 

На 18 юни, от 17:30 часа, в общинската библиотека „Стоян Дринов”

ще бъде представено творчеството на поетесата Венета Архангелова.

Венета Архангелова е родена в Панагюрище. По професия тя е геодезист. Работи в община "Родопи" - Пловдив. Издала е седем стихосбирки - "Разсъмва се", "Цветя в пепелта", "Орис", "Светъл мрак", "Пропасти и висини", "Самодивски огньове" и “Небесна жар”. Пише предимно социална и гражданска поезия, но не липсва и интимна лирика. Носител е на национални награди за поезия. Член е на СБП.

 

На 19 юни, от 19:00 часа, в голямата зала на Театър Дом-паметник

танцьорите от ФНТ „Средногорска жарава” ще представят първия си самостоятелен концерт „С искрите на жаравата”, с който ще отбележат своя 5-годишен юбилей.

 

Празниците на изкуствата „Вдъхновение, настроение, красота“ ще завършат с

представлението „Котка върху горещ ламаринен покрив” на Драматичен театър „Невена Коканова“ – Ямбол. Постановката ще се играе на 21 юни от 19:00 часа в голямата зала на Театър Дом-паметник.

Постановка: Бойко Илиев; Сценография и костюми: Жанета Иванова; Участват: Йоана Буковска-Давидова, Янина Кашева, Радослав Владимиров, Михаил Лазаров, Мария Панайотова и Анатолий Ставрев.

Изострени до крайност, но прикрити с лицемерие и лъжи, са отношенията в семейството на най-богатия плантатор на Юга. Дали богатството и алчността са в основата на тази разруха, или липсата на искреност и любов, това ще трябва да се изясни в навечерието на последния му рожден ден.

(Зн)