Сряда, 21 Август 2019

Времето

giweather joomla module


Митьо Пищова ни води красавиците на България

Петък, 19 Юли 2019 12:36

ВЕЛИНГРАД. Митьо Пищова събира 20 красавици за конкурса „Мис фотомодел на България”. Събитието е днес, 19 юли, в балнеохотел „Панорама-Кисловодск”. Момичетата ще дефилират в четири тура - в родопски народни носии, в спортно-елегантни рокли, по бански и в официални вечерни рокли.

„Конкурсът е събрал най-красивите момичета на България и за всичките съм се погрижил да имат всички екстри. Подготвили сме солиден награден фонд, а освен скъпи подаръци и изненади за призьорките, за победителката ще има и премия от 1000 лева. Защото аз се грижа не само за бедните и нещастните, а и за красотата на България. Затова и правя конкурси”, коментира пред „Знаме” Димитър Маринов-Пищова. Шефът на националната модна агенция за модели и фотомодели „Мис България” ЕООД поясни, че конкурсът е от веригата „Мис България”, а в журито са журналистката Меглена Ангелова, певецът Коцето Калки, модният корифей Страхил Гановски и русенката Мира Симеонова - „Мис Вселена България” и „Мис Европа Континентал България”.

От 20 часа в Китайския ресторант на хотела ще започне гала вечерта с дефилето на красавиците, а с резервации са 150 гости, добави Пищова.

През 2015-а известният като ценител на женската красота търновски бизнесмен направи конкурса Мис Вселена България 2015, а тогава репетициите преди финала в грандхотел „Олимп” се превърнаха в истинско изпитание за участници и организаторите от агенция „ВИП моделс”. Пищова събра 350 човека на пищното събитие, а те се измориха не толкова от двуразовите тричасови репетиции, които правели всеки ден в продължение на 6 дни през март, а каталясали от пътуването до Велинград и от велинградската автогара до хотела. „Момичетата едва се добраха дотук, а кметът и всички отговорни фактори не си свършиха работата по елементарно разчистване на пътища и улици. Пет дена нямаше ток. Градът, още повече, се е утвърдил като спа столица на Балканите. Искам обаче да подчертая, че във Велинград всички са колхозници - всички, без моя приятел Ангел”, заяви в типичния си стил Пищова пред репортер на „Знаме”, визирайки собственика на хотел „Олимп” Ангел Манолов. Сега обаче приятелите му в курорта са се увеличили, а колхозниците са намалели.

(Зн)