Сряда, 21 Август 2019

Времето

giweather joomla module


Орхан Мурад и Драго Чая пеят на калугеровци за празника

Събота, 20 Юли 2019 07:40

КАЛУГЕРОВО. Орхан Мурад и Драго Чая ще са звездите, които ще пеят на празника на Калугерово "Илинден - 2019", а Иван Звездев ще се грижи за гастрономическата естетика на празнуващите. Това съобщиха организаторите от общината и читалище „Теофил Бейков”.

Още в 8 часа камбаните на църквата "Рождество на Света Богородица" ще забият за тържествена литургия. Богата е празничната програма, в която са включени детски пленер „Аз рисувам - Рицари на новото време”, футболен турнир за юноши с участието на ФК"Спартак", ФК"Хебър" и ДФК"Орлета" за купа "Илинден", както и лекоатлетически игри.

От 12 часа в църквата ще бъде осветен и разсипан курбан за здраве и берекет, а народното веселие започва от 14 часа в центъра на селото под вещото миксиране на DJ Jovani. Детска програма „Като звездите” с водещ Ирена Анастасова и кулинарна презентация на Иван Звездев ще подгреят официалното откриване на празника от кмета на общината инж.Серьожа Лазаров. В музикалната програма след това участват ФТА "Беловче" с ръководителка Росица Данкова, поп-изпълнителката Христина Лечева, народните певици от "Пайнер Мюзик" Калина и Невена, естрадният певец и тв водещ Драгомир Драганов-Чая, който има къща в Карабунар, и, разбира се, поп фолк изпълнителят Орхан Мурад, който ще бъде на сцената до тържествената заря в полунощ.

(Зн)