Сряда, 21 Август 2019

Времето

giweather joomla module


Браво за офроудърите на Велинград!

Петък, 19 Юли 2019 09:23

Членовете на „Офроуд клуб 4х4 – Велинград“ отново доказаха, че подкрепата и уважението, което получиха след перфектната организация на офроуд събора не са случайни, пише ВИП Велинград.

С действията си те доказаха, че имат сърца и могат да участват и подкрепят и обществени каузи. Една от тях е параклисът „Св.Георги“ на връх Острец. Изграждането му започна през 2010 г. върху основите на средновековна църква и в близост до тракийско светилище. Прекрасната идея на „Родопско настоятелство за родолюбие” и неговият председател инж. Гено Пеев-Карапеев намери много поддръжници във времето. През всичките тези години се включиха стотици хора, дарили средства или участвали с доброволен труд. Работата по него прекъсваше периодично поради липса на средства, но параклисът все пак беше построен. Довършителни работи продължават да се извършват и сега, но средства отново не достигат.

По-важното е, че има сърцати велинградчани, които продължават родолюбивото дело. Със свои средства и с помощта на приятели, членовете на „Офроуд клуб 4х4 – Велинград“ се включиха в доброволната акция за довършване на параклиса. Те превозиха 9 палета с каменни плочи до в.Острец, които предстои да бъдат наредени в параклиса. Освен това те ще подменят покривите на трите навеса под параклиса – място, което се посещава от много гости и граждани на Велинград, и където се прави курбанът на Гергьовден.

(Зн)