Сряда, 21 Август 2019

Времето

giweather joomla module


Семинар за Панагюрище и за младите му хора

Понеделник, 22 Юли 2019 14:25

В сезона на лавандулата

Двудневен семинар, посветен на социално-икономическото развитие на Панагюрище и перспективите пред младите хора, организира за журналисти "Асарел-Медет" АД, в партньорство с Института за пазарна икономика (ИПИ), Българската мрежа на глобалния договор на ООН и Индустриалния клъстер "Средногорие".

Програмата бе наситена и разнообразна. Включваше посещения на водещата минна компания, на залата трезор на Панагюрското златно съкровище, на МБАЛ "Уни Хоспитал" и на винарската изба "Румелия". В сезона на лавандулата имаше и разходка из дестилерията за етерични масла "Ина".

Акценти в семинарната част бяха социално-икономическият профил на общината, перспективите пред младите хора и местният туризъм, дуалното обучение в "Асарел-Медет" АД и други. "Големият бизнес в подкрепа на малкото предприемачество", "Бизнесът - сила за добро" и "Корпоративната социална отговорност и работодателската мрежа" също бяха сред темите. Презентациите се водеха от доказали се специалисти и бизнес лидери.

Емоционално поднесената лична история на Васил Ралчев също впечатли и експертите, и гостите. Той е автор на книгата "Пет стъпки към по-добър живот" Васил Ралчев разказа пред присъстващите за завръщането си от Англия в семейното биоземеделие в Панагюрище.

(Зн)