Неделя, 22 Септември 2019

Времето

giweather joomla module


Откриха пенсионерски клуб в Драгиново

Понеделник, 09 Септември 2019 14:17

На 6 септември – денят на 134-годишнина от Cъeдинeниeтo нa Княжecтвo Бългaрия и Изтoчнa Румeлия, в селото бе открит пенсионерски клуб. Всички гости бяха посрещнати по стар български обичай с питка, мед и сол от деца в народни носии.

На празничното събитие присъства кметът на община Велинград д-р Костадин Коев, който поздрави присъстващите с думите: „Щастлив съм, че успяхме с общи усилия и най-вече с неуморния труд на кмета на Драгиново Бисер Маджиров да направим едно място, в което нашите родители, хората от третата възраст, ще могат да се събират, да провеждат дейности и мероприятия от социален, здравен и културен характер за възрастните хора. Това е поредната придобивка на с. Драгиново по време на мандата на г-н Маджиров. След изграждането на пътя Велинград-Драгиново, след асфалтирането на улици в селото, изграждането на прекрасната Детска градина, дойде ред и на този клуб, в който ще можете да поддържате социалните си контакти, да си говорите за политика, за спорт, за филми и за нещата, които ви правят щастливи. Сега вече можем да кажем, че Драгиново се превръща в достойно село от Европейския съюз.”

Д-р Коев подари красива дърворезба, символизираща мира и съединението, изработена от учениците от ПГД „Иван Вазов”. 

Кметът на Драгиново Бисер Маджиров благодари за подкрепата на д-р Коев за изграждането на клуба и създаването на средище за хората от третата възраст, както и за всичко, което се направи за селото.

Лентата прерязаха д-р Коев, г-н Маджиров и главният мюфтия Мустафа Хаджи.

На събитието присъстваха още и зам.-кметът на община Велинград Светла Томова, зам.-председателят на ОбС- Велинград Любомир Перчинков и служители на общинската администрация.

Подготвена бе и празнична програма, в която взеха участие най-малкият самодеец в селото Денис Джураков и изпълнителите от Ансамбъл за изворен фолклор Драгиново.

Празникът премина с много песни, танци и добро настроение.

(Зн)