Събота, 24 Август 2019

Времето

giweather joomla module


Роза от кмета за всяка от световните шампионки по мажоретен спорт

Сряда, 12 Септември 2018 14:40

ПАЗАРДЖИК. Парична премия получи мажоретния състав „Мистерия“ при Общинския детски комплекс (ОДК) за спечелената световна титла в категория „Пом-пон“ в Прага през август. Чаровните млади дами оставиха след себе си отборите на Чехия, Русия, Полша и Хърватска и се класираха първи в категория „сеньори“.

- Това е изключителен успех за момичета и техните ръководители - подчерта кметът Тодор Попов. - Колко хора са ставали световни шампиони през живота си, т.е. били са най-добрите в това, с което се занимават?! И то на такава възраст! Ето защо като местна общност дължим на тези момичета признание и уважение. Те трябва да знаят, че им се радваме, че се гордеем с това, което правят, че оценяваме труда им. Защото подобни резултати не идват без труд. За всичко са нужни усилия, каквито те са положили, за да станат първи в света.

Освен това, постижението им е поредното доказателство, че в града ни живеят талантливи деца и млади хора. Както и че имат смисъл усилията и средствата в подкрепа на общинските детски комплекси, Младежкия дом, оркестрите, танцовите и фолклорните състави и останалите формации. Това са децата на Пазарджик.

Поднасяйки цветята на шампионките, кметът Попов им пожела да продължават да са все така успешни:

- Независимо дали успехите са дребни или големи, човек трябва да се научи да е успешен всеки ден. Да се бори с предизвикателствата, които стоят пред него и да ги печели. Животът е борба - всеки ден трябва да се борим.

Мила ТОДОРОВА