Събота, 24 Август 2019

Времето

giweather joomla module


Със стрелба и киноложка изложба ловците “загряха” за 125-годишнината

Понеделник, 17 Септември 2018 15:29

С турнир по ловна стрелба и с киноложка изложба за членовете на ЛРС „Сокол 1893”-Пазарджик събраха ентусиасти на стрелбището в местността Писковец. Инициативите бяха по повод 125-годишнината на пазарджишкото сдружение. В стрелбата по асфалтови панички участие взеха 36 състезатели. В отборната надпревара след доста оспорвано съперничество победител стана отборът на ловна дружинка Сарая воглаве с председателя и кмет на селото Николай Минчев. С малко след тях се наредиха колегите им от ловна дружинка Добровница, а „бронзовото” трето място бе за ловците от Огняново. В индивидуалното класирате шампион стана Славчо Лазев от Сарая, а втори и трети са Смилен Димитров от Главиница и Стефан Лазаров от Добровница. За точното си око и бързия си рефлекс награда получи и единствената дама в турнира Мира Спасова.

В киноложката изложба участваха само седем кучета - явно доста авджии бяха решили да предпочетат ловния излет или пък ги беше притеснило изискването за представяне на зелено картонче за регистрация в дружеството. Победител в изложбата стана пойнтер Кими на Вельо Гочев, а негови подгласници са дратхаар Бари на Димитър Николов и курцхаар Атис на Тодор Трясков.

Съдия на изложбата беше Николай Неделчев.

За всички призьори имаше брандирани с логото за годишнината възпоменателни елеци, тениски и запалки, осигурени от ЛРС „Сокол 1893”. В наградния фонд за стрелбите, наред със сдружението, участва и фирма КРЕЗ.

Ловците и риболовците вече са в очакване на празничния събор. Събитието започва в 9 часа на 30 септември, отново на стрелбището на сдружението. Организаторите са подготвили богата празнична програма, в която „главните герои” са Володя Стоянов и Ути Бъчваров.

(Зн)