Петък, 24 Май 2019

Времето

giweather joomla module


ВК “Хебър” най-вероятно среща “Дунав” в плейофите

Четвъртък, 14 Март 2019 19:25

Най-вероятният първи съперник на волейболистите на „Хебър” в плейофната фаза е „Дунав” (Русе), който едва ли ще мръдне от осмото място след днешния последен кръг. Кръг преди края на редовния сезон „тигрите” си гарантираха първото място и ключово предимство преди началото на плейофите. Със сигурност обаче днешният мач с ЦСКА в Пазарджик ще препълни по шевовете зала „Левски”.

Очаква се именно русенци да гостуват в Пазарджик в четвъртфиналната серия.

В плейофите участват първите осем отбора от редовния сезон, а домакини в първите срещи са тимовете с по-предно класиране. Датите на срещите предстоят да бъдат уточнени.

Регламентът предвижда на четвъртфиналите да се играе до две победи от три мача по схемата 1-ви срещу 8-и, 2-ри срещу 7-и, 3-и срещу 6-и и 4-и срещу 5-и от класирането. Полуфиналните серии се играят до 3 победи. Противопоставят се победителите от четвъртфиналната серия по схемата: победителят от двойката 1-ви и 8-и срещу победителя от двойката 4-и и 5-и. Победителят от двойката 2-ри и 7-и срещу победителя от двойката 3-ти и 6-ти.

Финалът се играе до три победи. Финалистите се класират на първо и второ място, а останалите отбори заемат следващите позиции в таблицата, в зависимост от класирането им в редовния сезон. Това гарантира на „Хебър” минимум бронзовите медали.

(Зн)