Събота, 20 Юли 2019

Времето

giweather joomla module


Джудистите от „Кодокан” и Спортното училище с шампионска титла

Понеделник, 15 Април 2019 08:52

С шампионска титла се поздрави отборът на момчеттаа до 12 години на СК „Кодокан“, който е съставен и от джудисти от Спортното училище.

Изключителният успех дойде след като победиха в оспорвана битка 19 отбора от цялата страна. Държавният отборен шампионат по джудо за момчета и момичета и юноши младша възраст се проведе в събота в зала „Арена Асарел” в Панагюрище.

Ето и имената на младите джудисти от Спортното училище, които защитиха титлата с достойнство: Васил Величков, Георги Дамянов, Андрей Ганчев, Стилян Гушков, Станимир Томов. “Радостта ни е голяма, победата обаче е и отговорност да продължаваме да тренираме упорито, за да защитаваме това високо ниво и в бъдеще”, споделиха треньорите им Виден Василев и Величко Серев.

Момичетата заеха второ място в отборния шампионат, като пред тях са джудистките на Сливен. В пазарджишкия отбор от Спортното училище влизат Надя и Яна Джимови, Мария Малинова, Моника Шопова, Елена Илиева и Маринела Янева. Отборно второ място завоюваха и девойките на „Кодокан”. Юношите заеха трето място, а в отбора от Спортното училище влязоха Любомир Грозданов, Васко Бончев, Емил Вълчев, Димитър Спасов, Димитър Куртаков, Звезделин Илиев и Цветомир Тодоров. Днес /14 април/ е отборното за младежи, където отборът на „Кодокан” спечели трето място. В него трябва да се отбележи участието на голямата надежда на Спортното училище Мариян Палев.

“Изключително сме доволни от представянето на Спортното училище през тази година. Джудистите ни показаха упоритост и последователно преследваха целите си. Добрата тренировъчна програма и условията, които предоставя Спортното училище са причина те да вземат медали от всички състезания, в които участваха. Вече се борим и на европейски шампионати и вярвам, че скоро и там ще имаме победители. Шампионската титла сега е резултат от усилията на треньорите и децата”, не без гордост заяви директорът на Спортното училище и треньор на джудистите, олимпийският бронзов медалист от Атина Георги Георгиев.

(Зн)