Вторник, 23 Юли 2019

Времето

giweather joomla module


Камелия Стоименова от СК ”Шампион” със сребро и бронз от балканиадата

Вторник, 14 Май 2019 09:03

Четири купи за клуба от държавното по модерен петобой в Пазарджик

КАВАЛА. „Златната рибка“ на СК Шампион-Пазарджик Камелия Стоименова от СК „Шампион” спечели сребърен медал на 100 м бруст и бронзов на 50 м бруст на балканското първенство по плувне в северния гръцки град.

 В сериите на 100 метра бруст тя влезе  с осмо време, но в последния момент домакините разделиха плуването в две серии и така Камелия попадна в слабата. Въпреки това успя да даде време, което й донесе среброто.

На 50 метра  бруст се класира на трето място и добави бронз в колекцията медали.

Ако беше в силната серия, Ками може би щеше да спечели и балканската титла в коронната си дисциплина, коментираха от треньорския щаб.  В три последователни уикенда спортистката участва в три силни състезания – държавното отборно в София, Лондонският шампионат по плуване и Балканското първенство.  За да плува под българския флаг, се наложи да прелети хиляди километри и за първи път беше сама без своите родители и треньори, поясни треньорката Анна Георгиева.

Самата Камелия благодари на момичетата и момчетата от българския национален отбор и националните треньори, които я подкрепяха по време на първенството. За тези си успехи нашето момиче получи много поздравления от почитатели на плуването в Пазарджик и подкрепата на СК”Шампион”. Делфинистката в отбора на България Азра Янък също ” проходи” в сините коридори в СК” Шампион” в Общинския плувен комплекс в  Пазарджик. Сега се подготвя в ”Черно море”-Варна, където живее. Тя спечели бронз на 100 м  бътерфлай. Българският отбор се класира на трето място в комплексното класиране по точки след мощните отбори на Гърция и Турция.

На държавното по модерен петобой в Пазарджик пък „Шампион“ спечели шампионската купа при момичетата и бронзовата при момчетата до 13 години, както и златната и сребърната купа при момчетата до 15 години от първия и втория отбор на Шампион. Емил Грозданов пък спечели шампионската титла в индивидуалната надпревара. Емо е ученик на Спортното училище в Пазарджик.


(Зн)