Събота, 24 Август 2019

Времето

giweather joomla module


Шахматистите с исторически успех в 70-годишната история

Неделя, 09 Юни 2019 10:54

КРАНЕВО. Историческа титла и пълен комплект медали записа Общинският шахматен клуб в 70-годишната си история. На 69-то републиканско отборно първенство за мъже нашият тим спечели златото в турнира на блиц, среброто на рапид и бронза в класическия шах. Изключителния успех донесоха гм Васил Спасов, гм Николай Нинов, гм Крум Георгиев, мм Николай Нинов, мс Красимир Бранков и мс Тодор Георгиев. Водач и треньор на отбора бе мс Димитър Славов.

„Това е невероятно! Показахме, че наистина сме в Топ 3 на България, а можехме и повече, но някои от майсторите, които набелязахме, имаха неотложни ангажименти. Ако се бяхме подсилили с още един гросмайстор като Спасов, щяхме да се борим за три златни медала”, коментира мс Славов пред „Знаме”. И благодари за подкрепата на община Пазарджик и фирмите БРОКС и „Арт строй”.

В морския град пазарджишките шахматисти се бориха срещу отбори, пълни с наемници. В блица те записаха 6 победи и само 1 загуба.

Да припомним, че миналата година Общинският шахматен клуб спечели две четвърти и едно пето място на държавното, а през 2017-а за първи път спечели вицерепубликанската титла в надпреварата по швейцарската система, допускайки загуба само от „Абритус” (Разград).

Другата голяма новина от клуба е, че на 29 юни в хотел „Тракия” ще се проведе първи по рода си открит турнир по рапид. Очакват се най-добрите майстори при подрастващите и при големите. Община Пазарджик е осигурила атрактивен награден фонд.

„Това ще е изключително полезно и за децата в нашия клуб”, казва мс Красимир Бранков. В клуба обаче има място и за нови шахматисти. Който иска да се запише, може да го направи на тел. 08777 232 930.

Милко ПЕЛОВ