Събота, 24 Август 2019

Времето

giweather joomla module


ТК „Фаворит” картотекира Елица Костова

Понеделник, 10 Юни 2019 11:56

Опитен треньор от ITF вече работи в школата, чакаме Петя Аршинкова и Гери Топалова

ПАЗАРДЖИК. Националката ни за „Фед къп” Елица Костова е картотекирана в тенис клуб „Фаворит”, научи „Знаме”. Преди часове българката спечели турнира по тенис на твърди кортове в Санта Маргарита де Монтбуй (Испания) с награден фонд 25 хиляди долара. Това бе първият й финал на сингъл за сезона, а поставената под номер 5 Костова е в оптимална форма и заради подготовката си в Пазарджик.

„Картотекирахме я. Елица изкара два лагера в Пазарджик. Първият път бе за 8 дни, а вторият - за 4. Връзката стана чрез треньора й Диди Господинов, който е от Пазарджик, но живее в Германия. Тя дойде и бе силно впечатлена от нашата база и покрития балон, който позволява тренировки и през зимните месеци. Тренира здраво, по около три часа дневно, а понякога оставаше и допълнително”, коментира по този повод старши треньорът на клуба Николай Стойчев

Не само балонът, закрил два от четирите корта и дело на италианската фирма-пионер в бранша „Пластико Милано” впечатлили Костова. А цялостната инфраструктура, хъса на треньорите и реализирането на сериозната концепция, която са разработили. Те й осигурили спаринг партньори от София и Бургас, а тя с радост откликнала да бъде картотекирана, за да участва в отбора на жените на клуба. В момента вървят преговори и с грузинска състезателка.

Амбицията на Николай Стойчев да направи комплекса в тенис училище с 250 деца, в което да има тенис занималня, редовно провеждане на турнири и лагери, вече дава резултат. В школата е назначен треньорът с 25-годишна практика в международната федерация ITF Горан Шевченко, а близката цел е наесен в Пазарджик да стартира Академия за високоразрядни спортисти. В края на юни пък на кортовете на „Фаворит” и новооткритата SG Tennis Academy ще се проведе международен лагер с между 4 и 6 тенисисти от възрастовите групи до 12, 14, 16 и 18 години. Титуловани имена като Петя Аршинкова и Гергана Топалова се очакват в Пазарджик, както и едни от най-добрите молдовски тенисистки, анонсира част от изненадите Стойчев.

Междувременно на държавното до 12 години състезателят на ТК „Фаворит” Петър Иванчев записа четири впечатляващи победи в квалификациите на кортовете на столичния ТК „Дема” и бе спрян в първи кръг на основната схема. Петьо живее и учи със семейството си в Лондон, но не е пропуснал турнир, дори има две участия в Израел. Той е роден през 2008-а и има две трети места от веригата „Киндер”.

Ангел АНАТОЛИЕВ