Събота, 24 Август 2019

Времето

giweather joomla module


Джудистите от Пазарджик с категоричен успех на международен турнир

Вторник, 11 Юни 2019 15:24

ВАРНА. Поредният успех на джудистите от Пазарджик дойде на международното татами. Още повече, областният ни град и СК „Кодокан“ ще са домакини на следващия международен турнир по джудо.

Сега Шампионите на СК „Кодокан“ Мариян Палев, Денислав Медаров и Христо Вълков станаха безапелационни първенци на международния турнир по джудо за купа „Варна“. Турнирът се проведе на 8 и 9 юни в морската столица и в него, освен отборите от България, участваха и над 150 състезатели от Русия, Украйна, Молдова.

Мариян Палев е ученик в 8 клас на Спортно училище в Пазарджик и на състезанието във Варна благодарение на отличната си подготовка не срещна трудност, преодолявайки своите съперници в категория до 66 кг. Освен отличен спортист, Мариян е и отличен ученик и гордост за учителите на най-новото пазарджишко учебно заведение.

Окичвайки се със златото, Денислав Медаров в кат. 34 кг и Христо Вълков в кат. 73 кг,  защитиха достойно пазарджишката школа в джудото. Не по-малко сила, тактика и добра подготовка в турнира показаха и останалите участници на „Кодокан“ и Спортното училище. В категория до 55 кг Никола Марков спечели бронзов медал и достойното трето място.

В сериозната надпревара Красимир Костурков /кат. 60кг/ спечели пето място, Емил Вълчев /кат. 60кг./ стана седми.

В свръхтежката категория +73 кг. осмокласникът от Спортното училище Ангел Славков завоюва седмо място, което е много добро постижение за тази категория, коментира треньорът на СК“Кодокан“ Виден Василев. Ангел Славков също е отличен ученик в Спортното училище – още едно доказтелство, че учебното заведение дава отлична подготовка и в учебния процес. А след 7 клас учениците се подготвят и професионално – те се обучават и ще завършат със специалност помощник-треньори.

Виден Василев смята, че новото попълнение, което сега се обучава в Спортното училище ще даде още много поводи за гордост на пазарджишката спортна общественост.

(Зн)