Сряда, 21 Август 2019

Времето

giweather joomla module


Стоичков идва със Златната топка в Панагюрище, чакат го снайпер и багер

Петък, 19 Юли 2019 21:58

В лятно турне в 6 града Христо Стоичков показва Златната топка и своята биография, а първата му спирка е Панагюрище. „Знаме” писа за това преди време. Събитието е свързано с представяне на биографията „Христо Стоичков. Историята“, написана в съавторство с журналиста Владимир Памуков, но съвпада и с 25-годишнината от незабравимото американско лято на 1994 година.

Утре Камата ще носи най-важното отличие, печелено някога от български футболист, в Панагюрище, а то ще заблести, както по традиция го прави Паангюрското златно съкровище. В средногорския град той ще посети мината на „Асарел Медет“ и ще свери мерника си с пушка на стрелбищен комплекс „Оптикс“ в града. Асарелци са му подготвили и предизвикателство – мегабагер, но не се съмняват, че Стоичков ще го „укроти”.

Легендата на националния, ЦСКА и Барселона записа специални видеообръщения за своите приятели и почитатели в Панагюрище, Стара Загора, Петрич, Каварна, Плевен и Русе, където са другите спирки от турнето, като обеща да даде автограф на всеки, който иска да има подписан екземпляр от книгата. По традиция, започната на премиерите на изданието в Лондон и Чикаго, за настроението на феновете в част от градовете ще се грижат шоуменът Димитър Туджаров-Шкумбата и популярният радиоводещ Иво Райчев.

На 23 юли в Петрич пък Камата ще открие ново футболно игрище, на което да тренират местните футболни таланти. Биографията на Модерния ляв е истински феномен за родното книгоиздаване и вече има над 50 000 продадени екземпляра само 9 месеца след излизането си. „Историята“ разказва за смайващото пътешествие на едно момче от уличката на съседния блок до стохилядната сцена на „Камп Ноу“ и в нея единственият български футболист, носител на „Златна топка“, най-после допуска публиката близо до себе си.

Всичко най-важно за лятното турне на Христо Стоичков – 25 години от САЩ '94 , може да бъде видяно на специално създадената страница www.soft-press.com/stoichkov/ .

Къде да видите на живо Христо Стоичков в Панагюрище? Утре, 20 юли, 18 часа, на откритата площ пред зала „Арена Асарел“. Вход свободен.

(Зн)