Top Panel
Сряда, 11 Декември 2019

Времето

giweather joomla module

Прокуратурата: Има нередности поне в едно от ТЕЛК-решенията в МБАЛ Пазарджик

Сряда, 27 Ноември 2019 09:30

Поне при едно от проверяваните ТЕЛК-решения на лекари от МБАЛ Пазарджик АД има данни за нередности. Това съобщи говорителят на Окръжната прокуратура в Пазарджик Пламен Пантов. Както писахме, държавното обвинение се самосезира и започна проверка по случая, а единствен областният вестник съобщи, че в хода й е установено, че и Районната прокуратура работи по случая след депозиран там сигнал от гражданин.

Прокурор Пантов поясни, че на този етап няма как да бъдат изнесени подробности, а това ще стане едва след приключване на досъдебното производство.

Както е известно, разследването започна, след като бивша служителка от ТЕЛК разгласи пред национална телевизия, че и двамата председатели на състави в комисията са освидетелствани с процент нетрудоспособност и вземат пенсии по над 400 лева. За инвалидност пепсия в размер на 715 лева взема и тогавашният изпълнителен директор д-р Васил Вълчев. След скандала той бе освободен като шеф на държавната болница по лично разпореждане от премиера Бойко Борисов, но остана в Съвета на директорите на този етап.

(Зн)