Събота, 25 Януари 2020

Времето

giweather joomla moduleМъж от Славовица уби човек на пътя и избяга

Петък, 03 Януари 2020 09:29

СЕПТЕМВРИ. Полицаи от местното Районно управление на МВР установиха и задържаха млад мъж от Славовица, който блъснал смъртоносно мъж на пътя и след като предизвикал тежката катастрофа, избягал от местопроизшествието.

В първия ден от Новата година в полицейското управление в Септември бил получен сигнал от близките на 46годишния Г.Х. Притеснени те съобщили, че празнували Новата година в къща във Ветрен. Техният роднина излязъл отвън да се разходи и повече не се върнал. За изясняването на случая били мобилизирани криминалисти и униформени полицаи. 

Около 20 часа в района на пътя Ветрен-Пазарджик един от полицейските екипи открил труп на мъж в храстите  до шосето. На място пристигнала дежурна група , която извършила оглед. Трупът се оказал на изчезналия мъж. Тялото било транспортирано за аутопсия в Съдебна медицина - Пазарджик.  По всичко  личало, че на мястото е станал пътен инцидент. 

На сутринта бил извършен и повторен оглед, иззети били следи от мястото. В резултат на непрестанна работа на разследващите, за по-малко от денонощие била установена самоличността на причинителя на тежката катастрофа.  Оказало се, че това е Н.Н -28 г. от септемврийското село Славовица. Той е задържан в ареста за срок от 24 часа. Открит е и управлявания от него микробус "Мерцедес",  по който криминалистите открили следи от тежкия удар. С постановление на прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик срокът на ареста бил удължен със 72 часа. По случая се води полицейско производство, поясняват от ОД МВР-Пазарджик.

(Зн)