Неделя, 23 Февруари 2020

Времето

giweather joomla moduleИззеха голямо количество марихуана и антики от млад мъж

Вторник, 28 Януари 2020 11:26

РАДИЛОВО. Над 1,1 кг изсушена марихуана и множество културни исторически ценности са иззети от млад мъж от селото. Акцията е част от активната работа на криминалистите от региона по противодействие на разпространението на наркотици. Вчера специализирана полицейска операция в тази посока е проведена от екипи на група «Криминална полиция» при РУ-Пещера. Те атакували къща в пещерското село, собственост на 24-годишния Г.В. Вътре полицаите открили полиетиленов плик пригоден за вакуумиране , който бил пълен със суха зелена листна маса, както и чанта със същото съдържание. Последвали полеви наркотестове, като и в двата случая пробите се оказали положителни за марихуана. Иззетото наркотично вещество е с общо тегло от 1.130 килограма. Намерени са още електронна везна, пликове за разфасоване на дрогата, както и хартиено топче със семена.

 

 

Криминалистите продължили претърсването и се натъкнали на множество предмети представляващи културно-исторически ценности. Иззети са 26 броя монети с различен диаметър,  накити и украшения, части от глинени съдове.

Г.В. е задържан в ареста за срок от 24 часа. Спрямо него са образувани две полицейски производства. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

(Зн)