Вторник, 28 Януари 2020

Времето

giweather joomla module

Прокуратурата: Не сме обвинили шофьора за влаковата катастрофа

Петък, 09 Май 2014 03:00
Още не са разпитани всички очевидци и не са направени експертизите
ПАЗАРДЖИК. Не сме предявили обвинение на шофьора за влаковата катастрофа между Белово и Септември. Това заяви за "Знаме" вчера говорителката на Окръжната прокуратура Снежана Стоянова по повод тиражирана информация, че обвинението вече е предявено.
"Започнало е досъдебно производство по случая, което се разследва от полицай от РУ "Транспортна полиция" в Пловдив и е под наблюдението на Районната прокуратура в Пазарджик. Досъдебното производство е образувано с извършването на първото по време следствено действие -  протокола за оглед на местопроизшествието. Предстоят разпити на свидетели-очевидци, назначаването на автотехническа и съдебно медицински експертизи, уточнява се все още броят на пострадалите. Всичко това трябва да се свърши преди евентуално повдигане на обвинение на виновното за ПТП-то лице, уточни прокурор Стоянова.
Текстът от Наказателния кодекс , по който се води досъдебното производство, е за причиняване по непредпазливост  на средни телесни повреди на повече от едно лице, вследствие на нарушаване правилата за движение по пътищата - чл.52, т. 2 от ЗДвП, забраняващ на участниците в движението да преминават през железопътен прелез при мигаща червена светлина на светофара или включена звукова сигнализация, независимо от положението на бариерите.