Top Panel
Неделя, 08 Декември 2019

Времето

giweather joomla module

След 22 часа oткриха 7 тийнейджъри в нощно кафене

Вторник, 21 Януари 2014 02:00
Акция извади на светло 10 непълнолетни от заведенията
ПАЗАРДЖИК. Полицейска акция извади на светло 10 тийнейджъри, открити в питейните заведения след 22 часа в петък. Те са били в баровете без придружители, затова на родителите им ще бъдат наложени глоби съкласно Закона за закрила на детето.
Акцията била проведена от екипи на полицейските управления в Пещера и Велинград. В тях са взели участие инспектори от Регионалната здравна инспекция в Пазарджик и местния отдел "Закрила на детето".
Хлапетата били извадени от питейни и увеселителни заведения, интернет зали и компютърни клубове. В питейно заведение в Пещера били открити трима непълнолетни тийнейджъри без придружител. Аналогични паралелни действия са протекли и на територията, обслужвана от РУП-Велинград. След извършени инспекции на питейни заведения в Костандово, Ракитово и Велинград пък, в кафе-аперитив, намиращ се в курортния град, униформените открили седем непълнолетни без придружител.
Всичките деца били отведени в полицейските управления в Пещера и Велинград. След проведени беседи с органите на реда и инспектори от Детската педагогическа стая те са предадени на родителите си.
"Ще правим акции от подобен род и занапред на територията на цялата област и то активно", каза по този повод говорителят на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов.
Тодор ИВАНОВ