Top Panel
Четвъртък, 05 Декември 2019

Времето

giweather joomla module

Даваме сводник на Франция

Сряда, 22 Януари 2014 02:00
Работил в комбина с турски сутеньори
ПАЗАРДЖИК. Окръжният съд уважи искане на френските власти за екстрадиция на сутеньор. Съдебен състав с председател Ирина Джунева разгледа изпратената еврозаповед за арест на зам.-окръжния прокурор на Бордо Жералдин Бузар. Самият уличен в трафик на жени М. Й. също поиска да бъде изпратен във Франция, така че едва ли ще обжалва пред Апелативния съд.
Заповедта му за задържане е от 4 декември миналата година и е обвинен в извършването на четири престъпления - тежък случай на сводничество, тежък случай на трафик на хора, участие в организирана престъпна група, неаргументиране на средства или произхода на имот.
Френските следователи се натъкнали на съществуването на организирана мрежа от турски и български граждани, които трафикирали момичета главно в Лимож и Бордо. Там момичетата били принуждавани да проституират по улиците, в барове-клубове, притежавани от техните сводници или в апартаменти. Разследването показало, че турските и българските сводници получавали почти цялата сума от проституцията.
Конкретно М. Й. бил уличен в сутеньорство на една "бяла робиня", която довел в Лимож в началото на 2012-а и я карал да продава плътта си всеки ден. През октомври миналата година той се върнал в Пазарджик, затова накарал "пчеличката" да удвои усилията си, защото била единственият му източник на доходи.
Освен М. Й., на французите ще бъде предаден и неговият таблет, който нашата полиция иззела при претърсването на жилището му.
Върбан ВИЧЕВ