Top Panel
Четвъртък, 12 Декември 2019

Времето

giweather joomla module

Млад моторист загина на място

Четвъртък, 15 Май 2014 03:00
Стоян В. Стоян В.
ПАЗАРДЖИК - БОШУЛЯ. Около 17 часа във вторник, малко след разклона за Юнаците, 26-годишният Стоян В. от Величково шофирал с несъобразена скорост мотоциклет "Сузуки", съобщават от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.
По разкази на очевидци, при разминаването с автомобил младият мъж загубил управление над мощното возило и се хвърлил в крайпътната канавка. На местопроизшествието се отзовали полицейски екипи и линейка. За съжаление, мотористът е загинал на място.
Вестта за смъртта на Стоян покруси всички във Величково, откъдето е родом и където е израснал. Работил е години наред в местната месарска фабрика. Жителите на селото го описват като трудолюбив, съвестен, отговорен и благ по характер.
Същото казват и за родителите, за сестра му. Майка му е дългогодишна учителка в училището във Величково.
За Стоян скърбят и многобройните му приятели от различни населени места. Някои от тях дори са дали израз на мъката си във Фейскук. "Отиде си един много добър човек и невероятен приятел! Ще ни липсваш много! - четем в социалната мрежа.
Страстта на Стоян към моторите не е тайна за никой, който го познава. Карал злополучното возило от по-малко от година.
Ходел с него на работа, пътувал до областния град, както в деня на трагичния инцидент. Преди това имал друг мотор.
- Случило се така, че минути след жестоката катастрофа момчета от Величково минавали оттам - разказа пред "Знаме" кметицата на селото Димка Кузева. - Спрели и разговаряли с водача на кола, с която Стоян се разминал на косъм.
Човекът бил много изплашен. Разказал, че моторът се движел бързо и при самото разминаване успял да види, че лъкатуши.
Веднага след това двуколесното возило просто изчезнало от шосето. Тъй като точно на това място има високи бурени, не се виждало нищо.
Погледнали заедно встрани от пътя и момчетата от Величково всъщност разпознали част от мотора на Стоян. Досетили се, че може да е негов. Дори му позвънили по GSM-а, а след като чули сигнала близо до катастрофиралото возило, вече били сигурни, че той е жертвата.
Погребението на младия мъж ще е днес.
Катя ФИЛИПОВА