Сряда, 29 Януари 2020

Времето

giweather joomla module

Наши ловци и кучета с медали от турнири „Свети Хуберт”

Събота, 16 Ноември 2019 10:05

ПАЗАРДЖИК-БУРГАС. Пазарджишкият ловец Андон Андонов с английски сетер Niana de Laverans спечели първия по рода си турнир по правилата на системата „Свети Хуберт” за вдигане и отстрел на дива яребица. Състезанието бе организирано от Национален клуб Английски сетер-България, а домакин бе пазарджишкото ловно-рибарско сдружение „Сокол 1893” и дружинките от Добровница и Овчеполци.

Същевременно на терените на бургаската ловно-рибарска дружинка в Равнец се проведе традиционният турнир ,,Свети Хуберт”, организиран от Национален клуб “Английски пойнтер - България”. Състезанието бе отворено за всички британски породи птичари. Съдийството бе поверено на ловния експерт, организатор по лова и съдия Димитър Нанчев. Колегата на Андонов и също член на ЛРС „Сокол 1893” Асен Спасов-Чейнча спечели второто място с Деа дел Камберини, но за отбелязване е, че кучето му бе най-добре представилият се пойнтер.

Домакините и на двете състезания се бяха погрижили за идеално подготвени терени, а предоставеният дивеч бе на изключително високо ниво.

(Зн)