Top Panel
Сряда, 11 Декември 2019

Времето

giweather joomla module

Номинация „Смело сърце” за Георги от Пазарджик

Петък, 29 Ноември 2019 12:58

19-годишният Георги Арнаудов от Пазарджик, който се бори с тежко онкологично заболяване, е номиниран за наградите „Даниела Сеизова – в името на живота” в категория "Смело сърце". Те ще бъдат връчени на 5 декември 2019 г., на официална церемония в НДК. Тогава  ще  станат ясни имената на победителите в различните категории , които ще получат  годишните награда на Федерация "Български пациентски форум" - "Даниела Сеизова - В името на живота".

Въпреки трудностите, през които преминава, Георги не се разделя с голямата си усмивка. Всичките му приятели се надяват той да спечели наградата „Смело сърце“.

Награди ще бъдат раздадени в 12 категории.

Освен Георги за приза „Смело сърце“ се борят бебе Калина от Варна, която претърпя успешна чернодробна трансплантация,Мариан Георгиев  от Ловеч, който е пациент на хемодиализа, както и учениците от Първо СУ „Св. Седмочисленици“ в Търговище, записали аудиокнига за незрящи деца и възрастни.

„Знаме” припомня, че 19-годишният Георги Арнаудов от Пазарджик  е диагностициран  преди няколко месеца със Сарком на Юинг и това преобръща живота му. От месец август борбеният младеж започва химиотерапии. През септември стартира и дарителска кампания за събирането на средства за неговото лечение. Преди  няколко седмици  става ясно, че операция на злокачествения тумор на тазобедрената кост във Франция не може да бъде извършена. В момента Георги Арнаудов отново е в болница за провеждане на осми курс на химиотерапия. До Коледа ще му бъде направена още една. Има назначени общо 9 курса, след което  ще  му бъдат  направени  контролни ЯМР и скенер, за да се разбере какво е състоянието му.  За 20 януари са насрочени и  изследвания  на Георги в Университетската  клиника в град Хайделберг, Германия.

(Зн)