Неделя, 05 Април 2020

Времето

giweather joomla module

Пет сватби в Пазарджик на 20.02.2020

Петък, 14 Февруари 2020 08:23

И от Пловдив идват при нас, защото там няма свободни часове

Влюбени от Пазарджик и не само луднаха да се женят на 20.02.2020 - пет двойки ще сключат граждански брак на късметлийската дата с осемцифрено съчетание на двойки и нули в Ритуалната зала на Младежкия дом. Разбира се, няма да се мине без сватби и в днешния Свети Валентин. В делничния четвъртък на 20 февруари влюбени двойки са решили да скрепят връзката си със сватбен ритуал, съобщи Лозинка Дасова от “Обредни дейности” към общината.

Първи в 11 часа заветното “Да” ще си кажат бъдещите младоженци Боримира Стоянова и Делчо Делчев от Пловдив. Липсата на свободен час за ритуала в родния им град ги довежда в Ритуалната зала в Пазарджик. Както се казва - последните стават първи. Няма нищо случайно, защото Боримира работи в пазарджишката общинска администрация.

Двайсет минути по-късно брачните пръстени ще си разменят бизнесменът Костадин Антонов и половинката на сърцето му Мариана Бодурова.

Сватбените ритуали продължават в следобедните часове на 20.02.

В 14 часа ще свържат съдбите си Хариета Лулова и Георги Ганчев - и двамата от Пазарджик.

Два часа по-късно - в 16 часа, граждански брак ще сключат Благовеста Попова от Юнаците и Марио Грозев от Памидово.

В 17 часа е ред на Спасимира Бошнакова и Иво Анов. За вълнуващия брачен ритуал те ще долетят специално от Германия. Преди година Спасимира е била танцьорка в ансамбъла за народни песни и танци “Пазарджик”. Но любовта я отвела в бундесрепубликата, в която работи любимият й Иво.

През последните години много двойки избират дати с повтарящи се цифри, защото вярват, че ще им донесат щастлив семеен живот. Младите хора днес се допитват до нумеролози и астролози за благоприятна дата за сключване на брак и прецизно избират в кой ден да са сватбените им тържества.

Другата дата, към която по традиция има голям интерес, е 14 февруари - празникът на любовта (и виното). Желаещите да си кажат “Да” на днешната дата обаче са само две двойки - от село Ковачево и от Пазарджик. В едната от тях, след официална раздяла, отново пламва любовта между двамата. И те отново ще станат семейство с всички ритуали по сватбената церемония. Това е прекрасно и не се случва за пръв път - има много други двойки, които след развод отново се влюбват и възобновяват семейството си.

На всички бъдещи младоженци “Знаме” пожелава здраве, късмет и дълголетие!

Пенка МИХАЙЛОВА