Неделя, 23 Февруари 2020

Времето

giweather joomla moduleСтудентът Спас Крайнин: Правителство не пада само с протести

Сряда, 15 Януари 2014 02:00
Сред окупаторите има 2-3-ма, които се готвят за политическа кариера
СОФИЯ. Колегите студенти се убедиха, че правителството няма да падне само с протести. Така първокурсникът по журналистика Спас Крайнин коментира прекратяването на окупацията на Софийския университет вчера. Съгражданинът ни беше сред първите, които окупираха зала 13 на Факултета по журналистика и масови комуникации и дори прочете Декларацията на протестиращите студенти. Той бе и сред първите, които обявиха на глас, че са против затварянето на целия Ректорат.
"Вътре в аулите имаше хора, които вярваха, че ще се случи промяната. Но това няма как да стане с протести,
никое правителство не си отива само с протести
Знам, че ще ми опонират - ами 1989-а, ами 1997-а. Но тогава промяната дойде не само заради недоволството на хората, а и заради обстановката в страната и международните отношения към онзи момент.
Поставянето на ултиматум "Всичко или нищо" води по-скоро до нищо. Колегите отделиха много време на окупацията, мнозина гледаха идеалистично. Искат "Оставка!". Добре. А после?! Промяната не идва с оставката, а с диалога и конкретните искания.
А диалог нямаше не само по вина на правителството, но и по вина на протестиращите
Направих си труда да изровя справка от ЦИК от последните парламентарни избори, която сочи, че процентът на гласувалите в София, но непредставени в парламента, е горе-долу колкото броят на тези, които протестират.
Относно окупацията - иска ми се телевизиите и вестниците отново да пуснат интервюта от началото до края на акцията, така че обикновеният човек да направи сравнение кой е бил прав и кой крив и да знае после на кого да вярва.
Днес един от моите колеги - Борис Рангелов, с когото започнахме окупацията, ми каза: "Спасе, прав беше!" А той и сега е против падането на окупацията.
През всичките тези дни
сред окупаторите забелязах 2-3-ма колеги, които се готвят за политическа кариера
В изказванията им виждам думи на скрити партийни фигури. Времето ще покаже дали съм бил прав, но смятам, че тези 2-3-ма след време ще говорят от парламентарната трибуна".

Бисерка ТРАЙКОВА