Сряда, 26 Февруари 2020

Времето

giweather joomla moduleЗвуково пътешествие "Глас и Ханг" тази събота

Петък, 08 Ноември 2019 15:34

ПАЗАРДЖИК. Саня Баракова и Венера Бранкова - Уразбекова ви канят на звуковото пътешествие "Глас и Ханг". Събитието ще е тази събота (9 ноември) в Good Vibes Studio. Началото му е в 18 часа. Единичният билет струва 10 лева, а билетът за двама - 15 лева. Музиката ще се ражда на момента.

Венера идва от далечен Казахстан, а Саня след дълго странство се завръща на родна земя.

Венера е певица, композитор, художник. Родена е в Алмата, Казахстан. Завършва Алмаатинската консерватория. Има много концерти в Русия, Китай, Турция и Виетнам.

Саня преподава ащанга йога и пътува като уличен артист. Равносметката й е 11 години, 6 държави и 5 различни професии. Тя е истински съвременен номад.

Хангът е нейна страст. Ханг или Хендпан е инструмент, представен на света през 2000-а година от двойка швейцарци. Те съединяват два древни инструмента в едно. Вариациите на звуци и ритми се извличат само с длани и пръсти. За този музикален инструмент се твърди, че не свири, а пее. Както и че лекува от стреса. 

- В нашето нежно звуково пътешествие Хангът ще движи енергията, а гласът ще балсамира душите - обещават двете изпълнителки.

(Зн)