Top Panel
Неделя, 08 Декември 2019

Времето

giweather joomla module

Наш китарист ще свири на една сцена с легендите Annihilator

Сряда, 13 Ноември 2019 14:07

С як метъл Камен Stone Angel и колегите му почти направили бомбардировка в Искърското дефиле

Пазарджишкият метъл китарист Stone Angel, както е артистичният псевдоним на Камен Панков, ще свири на една сцена с канадските техно траш легенди Annihilator. На 17 ноември те идват и в София, но землякът ни ще ги подгрее с родната банда Magnetic в Букурещ на 19-и.

„Ще бъде много яко. Annihilator сега правят световно турне за новия си албум "Ballistic, Sadistic" (бел. ред. той е 17-и в дискографията на бандата, която сега чества 35-годишнина) и ние сме част от него в Румъния. Заедно имаме два концерта. Единият е в Букурещ, а другият в Клуж-Напока. В Букурещ сме в клуба Quantic и той е много готин. Били сме там вече по-рано тази година, когато

бяхме на турне с австрийците Harakiri For The Sky, които бяха номинирани за „Грами”

Много големи банди свирят в този клуб”, разказва Камен. Освен в Urban Grey, сега той свири и в Magnetic. Банда за нео метъл/кросоувър, която впечатлява феновете на тежката музика. Сега музикантите издадоха ново EP - You Know My Name, и преди дни завъртяха в YouTube песента Hyperbola. Видеото е изпипано професионално и обира суперлативите.„Заснехме клипа преди 3-4 месеца. Бяхме на няколко места. Едни от кадрите са в клуб Rock It в София, а планинските са Искърското дефиле - Лакатник, разказва китаристът. Беше интересно, като качихме барабаните по планините. Беше си и жега. Хубаво беше, че си имахме помощници. Тъкмо се качихме горе,

заварихме група народни певици на същия връх, които пееха с пълна сила

Но когато барабанистът ни започна да трещи, видимо се попритесниха. Сигурно са си мислели, че в селата падат бомби. Имаше страшно ехо и жените, те клоняха към третата възраст, се хванаха за главите. Има вероятност повече никога да не стъпят там, защото май ни взеха за горски тролове. Забавлявахме се, само вокалистът ни не беше кой знае колко ентусиазиран, защото прекара доста от времето си в студените планински езерца в името на снимките”, смее се Камен. Песента обаче си е доста сериозна и те кара да се замислиш. „Търсенето ни на баланса между естественото, натуралното, природата и материалния свят, които ни е оградил. „Изкушенията, които сме създали и ни водят до... хипербола... За която става и въпрос в парчето”, добавя музикантът.

В подкрепа на песните в новия мини албум (записан е в студио SubZero в София) групата прави и всичките си концерти тази година.

Досега били в Румъния, Полша, Унгария и, разбира се, България

Догодина ще има и други.

„Бачкаме и по нови неща, които другата година ще издадем. Както и клипове, и всякакви нови материали”, казва Камен Stone Angel. Той има върху какво да работи и с гореспоменатите банди, и по проекта Big Fat Lily с Неди Джон Крос, както и върху собствената си продукция. Преди време писахме, че той издаде дебютния си солов албум с 10 авторски парчета "Thing Outside". В него участват шестима гост-певци от българската музикална сцена - Боян Генов (Fyeld), Иван Иванов (Vellian), Георги Фотев (O.H.), Николай Берберов и Добромир Ганчев (Urban Grey) и Божидар Месия (Magnetic). Очакваме продължение, а Камен тайнствено се усмихва.

Тодор ИВАНОВ